Wat is een
traineeship precies?

Een traineeship is een (starters)functie waarbij je wordt opgeleid tot een specialist in jouw vakgebied. Als trainee krijg je vaak de mogelijkheid om op verschillende afdelingen binnen een organisatie te werken. Binnen ieder traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Door middel van intensieve coaching en trainingen kan de starter zich snel ontwikkelen tot een professional. Weet je wel al goed welke kant je op wilt en wil je direct on-the-job aan de slag? Dan past een startersfunctie wellicht beter bij je.

De belangrijkste voordelen van een traineeship

• Professionele coaching
• Krijg een compleet beeld van de organisatie
• Persoonlijke ontwikkeling
• Betaald leertraject
• Versneld en vakkundig van start
• Boost je skills
• Vergroot snel je netwerk

Een traineeship is de uitgelezen kans om het beste bij jezelf te ontdekken. In een betaald leertraject doorloop je onder professionele begeleiding vaak meerdere afdelingen van een organisatie. Naast dat een traineeship je skills een boost zal geven werk je tevens aan je persoonlijke ontwikkeling en vergroot je in een mum van tijd je netwerk. Bovendien biedt een traineeship versneld zicht op een topfunctie. 

Niet voor iedereen weggelegd...

Hoewel een traineeship voor veel mensen als de ideale start van een glansrijke carrière wordt gezien kleven er wel wat voorwaarden aan. Zo wordt er door de aanbiedende organisatie regelmatig verwacht dat je nevenactiviteiten naast je studie heb gedaan, een ambitieuze, gedreven houding hebt en zelfbewust bent. Bovendien zal er vermoedelijk een of meerdere assessments worden afgenomen.

Meld je gratis aan

Wil jij ontdekken of een traineeship bij jou past? Of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn bij de topwerkgevers binnen World of Ambition? Meld je dan nu volledig gratis aan en ontvang als eerste de sleutel om jouw ambities waar te maken.